New Holland varaosat tarjoavat laatua ja kestävyyttä

Julkaistu: 15 February 2024

Maatalouskoneet ovat olennainen osa maataloustuotantoa ympäri maailmaa, ja niiden tehokas toiminta on avainasemassa viljelijöiden menestykselle. Olipa maatalouskone mitä merkkiä hyvänsä, markkinoilta löytyy myös yhteensopivia varaosia. Näin ollen kovan kulutuksen alla olevan osan voi vaihtotarpeen tullessa kohdalle korvata periaatteessa toisen merkin varaosalla. Se, onko tämä järkevää, onkin sitten eri juttu. Takuuehtojen kannalta olisi nimittäin parasta valita merkkikohtainen varaosa aina, jos se vain on mahdollista.

Kestävyyttä ja yhteensopivuutta

Kun kyseessä on maatalouskoneiden huolto ja korjaus, varaosien laatu on ensiarvoisen tärkeää. Yleisesti varaosat on toki suunniteltu ja valmistettu vastaamaan maatalouskoneiden peruslaatuvaatimuksia. Mutta onko näin jokaisen varaosan kohdalla? Tunnetut merkit käyvät kovaa laatukilpailua keskenään, ja tästä syystä esimerkiksi New Holland varaosat ovat luotettavia, kestäviä ja varmistavat koneiden jatkuvan toiminnan ja suorituskyvyn.

Yksi näkökohta varaosien valinnassa on niiden yhteensopivuus koneen kanssa. Merkkikohtaisten varaosien yhteensopivuus toisen merkin kanssa on kuitenkin syytä tarkistaa ammattitaitoiselta myyjältä. Myös silloin, jos kyseessä on vanhemman mallinen saman merkin kone, on tarkistus syytä tehdä. Nykyään maatalouskoneissa on valtavasti sähköisiä osia, ja niiden yhteensopivuus on joskus standardisoitu eli kaapeleita tai satelliittipaikantimia voi asentaa myös erimerkkisiin koneisiin. Näidenkin kohdalla on silti syytä varmistaa asia myyjältä.

Laaja valikoima

Kaikilla tunnetuilla maatalouskonemerkeillä on laaja valikoima varaosia, jotka kattavat kaikki tarvittavat komponentit ja osat eri koneiden huoltoon ja korjaukseen. Olipa kyseessä sitten moottorin osat, voimansiirtojärjestelmät, hydrauliikkaosat, sähköiset osat tai lisätarvikkeet, voi ostaja mennä sekaisin laajasta valikoimasta.

Tällaisessa tapauksessa on aina syytä kääntyä ensin merkkivaraosia myyvän liikkeen puoleen ja tarkistaa löytyykö omaan koneeseen saman merkin varaosaa. Joskus on niin, että osaa ei löydy, jolloin täytyy alkaa selvittää yhteensopivuutta toisen merkin varaosan kanssa. Joskus on niin, että asiantunteva huoltoliike tietää yhteensopivuuksista hyvinkin paljon, jolloin voi kääntyä heidän puoleensa.

Koneen säännöllinen huolto tärkeää

Kuten kaikessa muussakin tekniikkaan liittyvässä, yllätyksiä ennaltaehkäistään säännöllisellä huollolla. Huollossa nähdään lähitulevaisuuden varaosatarve, jolloin sopiva varaosa voidaan ajoissa tilata. Merkkihuolto esimerkiksi New Holland -koneisiin erikoistuneessa huoltopisteessä takaa, että koneesi saa varmasti laadukkaat New Holland varaosat. Joissakin koneiden osissa saattaa olla sarjanumerot painettuina, ja ainakin ne löytyvät ohjekirjasta. Takuuehtojen täyttämiseksi on varminta valita aina ensisijaisesti oman merkin varaosa ja vasta sitten kun sellaista ei ole saatavilla, ottaa muun merkkinen yhteensopiva osa. Meiltä varaosat traktoreihin: Hämeen traktorihuolto.

jaa